Verdens største strikkesamfunn utestenger støtte til Trump

Med slike forbud får venstreaktivister bekreftet at de selv har de rette meningene og verdiene. Samtidig som dissidenter får bekreftet sin mistanke om at venstresiden er i ferd med å forlate ideen om fri meningsutveksling.

Publisert   Sist oppdatert

Ravelry, verdens største nettsamfunn for strikkere, har forbudt støtte til den amerikanske presidenten Donald Trump og hans administrasjon. I en melding skriver Ravelry at forbudet skal sikre at nettstedet er inkluderende for alle.

«Vi forbyr støtte til Donald Trump og hans administrasjon på Ravelry. Vi kan ikke tilby et sted som er inkluderende for alle og også tillate støtte til åpen, hvit overlegenhet. Støtte til Trump-administrasjonen er uomtvistelig støtte til hvit overlegenhet. (...) Dere kan fortsatt delta om dere støtter administrasjonen, men dere kan ikke snakke om det her.»

Ravelry, som ble grunnlagt i 2007 av ekteparet Jessica og Casey Forbes, hadde mer enn åtte millioner medlemmer da de den 23. juni annonserte at de ikke lenger vil tillatte støtte til Trump-administrasjonen på sin side. Siden har de mistet medlemmer, men per dags dato er det usikkert hvor mange som har forlatt plattformen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her