Vi kommer ikke utenom friksjon i likestilingskampen

Er du far og har fått høre at du «kler på barna feil» eller «ikke tar med riktige bleier i barnehagen»? «Hvem spanderer?» vil bygge bro i likestillingskampen, men boken mangler alternative perspektiver.

Publisert Sist oppdatert

«Vi har ønsket å bygge bro mellom virkelighetsopplevelsene», skriver Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes i forordet til sin bok om likestilling, hvor de har et særlig fokus på teknologibransjen og legeyrket, som de har erfaring fra.

Disse klarer ikke å bygge bro, sa fordommene mine likevel da jeg på de tre neste sidene leste en oversikt over intervjuobjektene. Her finner vi mange markante eller interessante stemmer, som blant andre Kristin Halvorsen, Louise Dedichen, Anita Krohn Traaseth, Rune Bjerke og Kristin Skogen Lund.

Alle har sikkert mye viktig å bidra med i en moderne diskusjon om likestilling. De er ikke helt like stemmer, men de representerer likevel ikke ulike nok synspunkter eller innfallsvinkler i diskusjonen om likestilling. Skogen Lund og Bjerke kan fra sine posisjoner snakke varmt om likestilling og pappaperm, men det er noe annet å innføre omfattende likestillingstiltak i DNB-konsernet enn i en mindre bedrift.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her