Snoen Blogger

Narkokrigen går mot slutten

En ny Pew-måling i USA bekrefter at opinionen beveger seg raskt over på legaliseringslinjen.

En ny Pew-måling i USA bekrefter at opinionen beveger seg raskt over på legaliseringslinjen.

Pew har offentligjort en omfattende meningsmåling om narkotika som bekrefter den voldsomme endringen i liberal retning i amerikansk opinion på relativt få år. Det er vanskelig å forestille seg at dette ikke vil få ende sterkere virkning på narkotikapolitikken der enn den allerede har hatt. Det vil igjen påvirke Europa og resten av verden. Vi begynner å skimte slutten på krigen mot narkotika.

Noen sentrale funn:

  • 67 prosent, inkludert et flertall blant republikanerne, og et flertall blant de over 65 år, mener myndighetene bør prioritere behandling, ikke fengsel for brukere av harde stoffer som kokain og heroin. 26 prosent er fremdeles på «krigssiden».
  • 3-4 ganger så mange mener alkohol er mer skadelig for brukeren og for samfunnet enn marihuana. Og det er vel og merke dersom bruken av stoffene er like utbredt.
  • Utviklingen i støtten til legalisering av marihuana er gjengitt i figuren. Som vi ser er en ganske forsiktig trend i retning liberalisering fra omkring 1990 til omkring 2006 erstattet av et ras i liberal retning deretter. I dag er det bare 16 prosent som sier at stoffet bør være forbudt også for medisinske formål.

 

marihuana leg

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden