Abbasi-saken - er purken skurken?

Nils August Andresen fortsetter sin polemikk til støtte for den famøse Abbasi-aksjonen i Minerva 22.6. Han beskylder meg for å misforstå rettsprinsipper, ha et «uholdbart» syn på statsborgerskap og hinte om nazisme.

Publisert Sist oppdatert

Det er mulig jeg lever i ei boble, men jeg sliter altså med å se hvordan denne dyre fiaskoen av en mislykka deportasjon kan avstedkomme et så ivrig forsvar. Men er man prinsipiell nok i si tilnærming er man også immun mot innvendinger, viser det seg.

Jeg har aldri prøvd å tolke lovanvendelsen som ligger til grunn for vedtakene som er gjort i Abbasi-saken. Mitt hovedanliggende har vært å peke på konsekvensene av denne anvendelsen, spesielt med tanke på hvordan vedtak rammer totalt uskyldige, godt integrerte trønderske ungdommer. Jeg hverken kan eller ønsker å ta stilling til om opplysninger gitt i asylintervju for sju eller 11 år siden er mangelfulle eller usannferdige. Det er mange tilsvarende saker, felles for dem er gjerne at den påståtte løgnen eller tilbakeholdelsen av informasjon har funnet sted for lenge siden, og at en tilbaketrekking av lovlig opphold i Norge har alvorlige konsekvenser for uskyldige familiemedlemmer - i mange tilfeller barn.

Og det foreligger andre muligheter. UNE har jo pekt på at det foreligger sterke menneskelige hensyn i denne saken, som peker i retning av opphold på humanitært grunnlag - et institutt Andresen synes å ignorere at i det hele tatt eksisterer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her