For hypert om hyperaktivitet

Barneforestillingen «HyPer i Egypt» kunne løftet frem en viktig kritikk mot behandlingen av barna som er annerledes. I stedet drukner den i sine egne ville påfunn.

Publisert Sist oppdatert

Per Viggo Fangen (Ola G. Furuseth) er en gutt på nesten ti år. Tvillingsøsteren Gro (Trini Lund) sluttet å snakke da faren deres døde. Nå snakker hun bare om natten, når Per Viggo vekker henne for å fortelle om de egyptiske faraoene. Per Viggo fikk nemlig en bok om det gamle Egypt av faren like før han døde. Nå klenger han seg til den med hele sitt vesen.

Men på skolen kalles Per Viggo bare «HyPer». Han klarer ikke å sitte stille, og ødelegger for barna rundt seg. PP-tjenesten er involvert. Per Viggo er redd de skal sende ham vekk til «ein guteheim». Læreren prøver seg på «konsekvenspedagogikk», og straffer Per Viggos problematferd med tretti linjer obligatorisk dagbokskriving hver dag.

Heldigvis snur det hele for Per Viggo når han oppdager at rektor Grå (Per Schaaning) er interessert i egyptologi. Han inviterer Per Viggo med til Egypt på en pakkereise til Kairo, og med hjelp fra Per Viggos mamma reiser de to Egypt-eventyrerne av gårde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her