Mot katastrofevalg for Frp

Det er snart ikke Frp-velgere igjen i Oslo, byen med kraftig økning i innvandringen og stadig sterkere restriksjoner på bilbruken. Og nei – det er ikke Waras skyld.

Publisert   Sist oppdatert

Fremskrittspartiet sliter med dårlige meningsmålinger i mesteparten av landet, og gjorde et møkkavalg med bare 6 prosent oppslutning i Oslo i 2015. Likevel er dagens Opinion-måling, blant annet i Dagsavisen, oppsiktsvekkende. Tre fattige prosent er lavere enn det dårligste Oslo-valget etter 1977 i partiets historie.

Førstekandidaten Aina Stenersen forklarer den dårlige målingen med at det har vært andre saker enn politikk som har fått oppmerksomhet i det siste. Hun nevner ikke navn, men det er nærliggende å tenke på Wara-saken. Men den har ikke slått ut på målingene rikspolitisk. Hun kan også tenke på Oslo Frps stortingsrepresentant Keshvari, men heller ikke hans svindel med reiseregninger har gitt noe klart utslag rikspolitisk.

Det er slemt å si det, men jeg tror ikke vi kommer unna å henge bjellen på katten her: Aina Stenersen ser en del av forklaringen hver morgen – i speilet. Oslo Frp er ute av stand til å markere seg i kommunepolitikken rett og slett fordi de mangler dyktige folk. Slik har det vært lenge, og de få med klart talent har forsvunnet inn i rikspolitikken. Stenersen var selv ute i forrige uke og luftet et forbud mot elsparkesykler. Ikke helt det vi kunne forvente fra det partiet. OPPDATERING: Stenersen sier til Minerva at hun er feilsitert av VG, og at det aldri var aktuelt med noe forbud.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her