Leder ved Institutt for sosialt arbeid (ISA) ved NTNU, Riina Kiik, refset førsteamanuensis Øyvind Eikrem etter at han lot seg intervjue i Resett.

Vil ikke svare på om klager brukes til å strupe menings-mangfold ved NTNU

Minerva er kjent med at det foreligger en klage mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem knyttet til en sak forut for hans intervju til Resett.

Publisert Sist oppdatert

NTNU-forsker Øyvind Eikrem ble klaget på etter at han uttalte seg til Resett om asyldrapene i Trondheim. Men det foreligger også en klage mot Eikrem vedrørende en sak som skjedde forut for hans uttalelser til Resett. Ingen ved universitetsledelsen ønsker å svare på hvorvidt det hersker en kultur der klager brukes til å strupe meningsmangfoldet ved Institutt for sosialt arbeid ved NTNU.

Søndag ble det kjent at førsteamanuensis Øyvind Eikrem igjen har blitt kalt inn til et møte med ledelsen ved Institutt for sosialt arbeid i forbindelse med hans intervju til innvandringskritiske nettstedet Resett i september.

I intervjuet knyttet Eikrem dobbeltdrapet, som involverte flere afghanske ungdommer i Trondheim i september, til kulturelle forhold og erfaringer fra hjemlandet, som han mener kan være med å forklare den brutale voldsbruken. På møtet, som fant sted torsdag forrige uke, ble Eikrem også forelagt en klage som var underskrevet av 44 studenter ved universitetet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS