KORTE NYHETER

Aleksej Navalnyj beskylder tidligere forbundskansler Gerhard Schröder for å «beskytte mordere».
Aleksej Navalnyj beskylder tidligere forbundskansler Gerhard Schröder for å «beskytte mordere».

– Gerard Schröder er Putins løpegutt

Det sier den russiske dissidenten Aleksej Navalnyj etter at den tidligere forbundskansleren uttalte at fakta ikke støtter påstanden om at Navalnyj ble forgiftet av sovjetisk nervegift.

Publisert

I sommer ble den russiske dissidenten Aleksej Navalnyj i all hast fraktet til Charité-sykehuset i Berlin etter å ha blitt alvorlig syk under en flyreise. Tyske forskere konkluderte med at Navalnyj var forgiftet av den sovjetiske nervegiften Novichok, noe laboratorier i Sverige og Frankrike bekreftet. Russiske myndigheter har på sin side avvist dette.

Nå er Navalnyj på bedringens vei, og retter en pekefinger mot Tysklands tidligere forbundskansler Gerhard Schröder. Schröder, som var kansler fra 1998 til 2005, har lenge hatt et godt forhold til Russlands president Vladimir Putin, som han ved en anledning kalte en «feilfri demokrat». Den tidligere kansleren takket i 2017 ja til en toppjobb i det russiske oljeselskapet Rosneft, noe blant annet hans etterfølger, Angela Merkel, kritiserte.

Ifølge Deutsche Welle har Schröder sagt at påstandene om Novichok-forgiftning ikke støttes av «harde fakta». Det har fått den russiske dissidenten til å reagere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS