Med halvstore skritt mot Utopia

Partiet Liberalistene brøt i går en barriere, og fikk mer enn en prosents oppslutning i en meningsmåling. Men det er langt til Løvebakken.

Publisert Sist oppdatert

Mens medieklovnen Hans Jørgen Lysglimt får mye oppmerksomhet rundt sitt enmannsparti, romslig finansiert av en vinbonde med mer penger enn vett, og som trekker mer og mer i ekstremistisk og anti-semittisk retning, bygger Liberalistene en organisasjon fra bunnen, basert på idealisme.

De har ingen rabiate utspill som får dekning i store medier, men er svært aktive i sosiale medier (14.000 likes på Facebook). Tidligere i år samlet omkring 200 seg til landsmøte i Oslo, og alle delegatene betalte av egen lomme. Partiet har ingen ansatte, men en vennlig sjel har frikjøpt partileder Arnt Rune Flekstad i valgkampen. Ellers går det mye på frivillige bidrag, og partiet er ikke dyrt i drift.

Siden starten i 2014 har de samlet snart 2000 betalende medlemmer, og i valgkampen ramler det inn et titalls hver dag, ifølge partileder Flekstad. Til sammenligning hadde Rødt drøye 3000 medlemmer ved årsskiftet, etter å ha vokst betydelig de senere år. Liberalistene har etterhvert fylkeslag alle steder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS