SPALTIST

Bidens budsjettpakke i respirator

Etter en vanskelig høst trengte presidenten en budsjettseier. Senator Joe Manchin nekter ham den.

Publisert Sist oppdatert

Søndag brukte Joe Manchin et intervju hos Fox News til å felle sin dom over Bidens budsjettpakke – Build Back Better (BBB). Det ble et nei. Den moderate senatoren fra svært konservative West Virginia har lenge uttrykt sterk skepsis, men president Biden har i det lengste håpet å få ham, og moderate Kyrsten Sinema med på laget. Biden har ført aktive forhandlinger i flere runder direkte med Manchin.

En uttalelse fra Det hvite hus 16. desember gjorde det klart at det ikke ville bli noen enighet før jul, men nå kan hele pakken gå under. Det har Manchin tidligere sagt er greit for ham, selv om det må regnes som en forhandlingsposisjon. Han vet at han sitter med den avgjørende stemmen.

Det har lenge vært klart at Joe Manchin og Kyrsten Sinema fra Arizona, ikke kunne gå med på en budsjettpakke med ramme på omkring 3,5 billioner dollar over ti år, men at rammen måtte omtrent halveres. (Venstresidens utgangspunkt hadde vært enorme 6 billioner). Denne pakken kommer på toppen av en covid-relatert pakke på 1,9 billioner på starten av året, og en infrastrukturpakke på 550 milliarder dollar vedtatt i høst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS