Siv Erna May Solberg

Harsvik resirkulerer sine forsøk på å fremstille Høyre og Erna Solberg som langt til høyre, denne gangen ved å klistre henne til Theresa May. Han treffer dårlig.

Publisert Sist oppdatert

Wegard Harsvik har laget en ny versjon av et tema han ofte har oppsøkt de siste årene, der han forsøker å lime Erna Solbergs Høyre til Politikere Vi Ikke Liker. Det er ikke så rart, siden det er valgkamp snart.

Før valget i 2013 forsøkt han å koble Høyre til Moderaterna i Sverige, og mente dermed at partiet løy om sine egne intensjoner hvis de skulle få makten. Senere har han prøvd å knytte norsk høyreside til Ayn Rand, blant annet fordi Torbjørn Røe Isaksen leste henne da han var 16 år gammel. Da primærvalgkampen raste i USA, ville han brennmerke Høyre med et GOP-stempel, via Dag Terje Klepp Solvang (Bent Høies ektemann), fordi han var på besøk i USA for å lære om direkte velgerkontakt. Han har også skrevet en lang artikkel som skulle vise en rød tråd fra Minerva og Civita via Mont Pelerin Society til Augusto Pinochet.

Siden Theresa May for tiden er temmelig upopulær, er det hun som denne gangen skal klistres til Solberg, og i kontrast til at Høyre liker å bli assosiert med Angela Merkels CDU. Lederen for samfunnskontakt og strategi i LO skriver om dette i det LO-støttede organet Agenda Magasin.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS