NYHET

Anne Haabeth Rygg ble mandag kveld valgt til ny leder i Høyres bystyregruppe i Oslo med 22 av 33 stemmer.
Anne Haabeth Rygg ble mandag kveld valgt til ny leder i Høyres bystyregruppe i Oslo med 22 av 33 stemmer.

Full splittelse i Oslo Høyres bystyregruppe: Anne Haabeth Rygg valgt til ny leder med to tredeler av stemmene

Nicolai Øyen Langfeldt tar over som gruppenestleder fremfor opprørernes foretrukne kandidat, Ola Kvisgaard. Øystein Sundelin mister alle verv, og er ferdig som heltidspolitiker.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Høyres bystyregruppe fikk mandag kveld ny ledelse etter at Øystein Sundelin trakk seg som leder tidligere på dagen. Et flertall i gruppen – ledet av gruppenestleder Anne Haabeth Rygg, tidligere byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg, og leder for kontrollutvalget Ola Kvisgaard – gjorde det klart på fredag at de ønsket å vrake Sundelin grunnet manglende tillit.

Mandag kveld holdt bystyregruppen digitalt møte for å velge ny ledelse. Opprørerne fikk ønsket sitt oppfylt da Rygg ble valgt til ny gruppeleder. Selv om Sundelin i forkant hadde trukket seg, var det imidlertid langt fra noen konsensus. Rygg mottok 22 stemmer, mens 11 stemte blankt.

Det var ventet at Ola Kvisgaard skulle bli ny nestleder i gruppen, men vervet gikk i kveld til Nicolai Øyen Langfeldt, som hittil har vært nestleder i Miljø- og samferdselsutvalget. Langfeldt har hele veien vært en av Sundelins støttespillere, og var ikke blant dem som signerte mistillitsforslaget mot den nå avgåtte gruppelederen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her