Leke-totalitære klimaopprørere

25 kulturpersonligheter og akademikere har laget et pompøst, antidemokratisk klimaopprop, som man først tror er en parodi, men viser seg å være en feiloversatt, dårlig vits.

Publisert Sist oppdatert

I årets hittil mest pompøse tekst erklærer 25 kulturpersonligheter og akademikere «et opprør mot regjeringen og de medansvarlige og handlingslammede institusjonene som truer vår felles fremtid».

På mange måter ser oppropet ut som en gjennomført parodi på en hippie-tekst. Har man ikke skjønt det før, skal siste setning likesom virkelig gni inn at dette bare er tull: «Vi handler i fred, av kjærlighet til Jorden. Vi går til aksjon på vegne av livet.»

Dessverre er det likevel ikke tull, og ingen parodi, men femogtyve til dels profilerte og anerkjente forskere, musikere og forfattere som med dette «erklærer [...] samfunnspakten for å være brutt, ugyldiggjort av myndighetenes vedvarende mangel på nødvendig handling». Disse spissborgerne oppfordrer så «enhver prinsippfast og fredelig borger til å gjøre ikkevoldelig opprør sammen med oss».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS