DEBATT

DNs tendensiøse gravearbeid

Sensasjonspregede oppslag uten kontekst av seks år gamle Facebook-poster er tvilsom journalistikk. Slikt får vi sikkert mer av fremover

Publisert

23. oktober skriver Dagens Næringsliv en sak om en ny statssekretær for Arbeiderpartiets helseminister Ingvild Kjerkhol, Ole Henrik Krak Bjørkholt. Saken er basert på noe Bjørkholt skrev på sin Facebookvegg for flere år siden. Ifølge DN har han «takket Hege Storhaug og hyllet danske høyrepopulister».

Teksten i DN bærer preg av sterk sensasjonalisering. På et punkt treffer de blink. Å skrive «takk Hege Storhaug», det er å takke Hege Storhaug. For den store majoriteten av oss som ikke har den minste sans for Human Rights Service, så må den eneste formildende omstendigheten her være at HRS ikke alltid har vært det HRS etter hvert har blitt. Men på flere andre punkter virker vinklingene til DN mildt sagt tendensiøse.

Når man bruker sitater i en slik sak, så er det for å lage en sak av sitatene. Og med vinklingen som er brukt her, er det ingen tvil om at sitatene er ment å være eksempler på uholdbare holdninger. Hans «hyllester» av Dansk Folkeparti bevises med følgende sitat: «Norsk politikk skriker på et sosialdemokratisk parti med restriktiv innvandringspolitikk, slik som Dansk Folkeparti». Han skrev også at han trodde at «sosialdemokratisk sosialpolitikk med streng innvandringspolitikk» var noe som «appellerer til mange».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS