NYHET

Byrådet vil ikke gripe inn i Munchmuseets klimaknipe

Museet ønsker å installere klimaanlegg på Lambda-taket for å garantere forsvarlig temperatur på varme dager, men Plan- og bygningsetaten aksepterer ikke endringer av byggets fasade.

Publisert

I forrige uke kunne Avisa Oslo melde om at direktør ved Munchmuseet Stein Olav Henrichsen frykter at det nye museet vil måtte holde stengt på varme sommerdager. Bakgrunnen for denne bekymringen er utfordringer med bygningens inneklima, og at det nåværende klimaanlegget anses som underdimensjonert for å holde stabil temperatur for kunsten på sommerdager med mange besøkende.

Derfor har Munchmuseet søkt tillatelse om å forsterke Lambdas klimaanlegg ved å plassere «5 tørrkjølere plassert i to grupper bak en skjerm av matt lysgrå aluminium» på taket av bygget.

Plan- og bygningsetaten har så langt nektet å gå med på dette. Etaten skriver i sitt avslag at en installasjon på taket er «problematisk både med hensyn til omgivelsene og for selve byggets utforming som et signalbygg med en sluttet helhetlig form». Ifølge etaten kan bygget «sies å være et kunstverk i seg selv og vil bli et viktig bygg for hele Oslo».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS