SPALTIST

Flyktninger på Lesvos i Hellas
Flyktninger på Lesvos i Hellas

Tallet for anstendighet

Fem år etter flyktningkrisen i 2015 fungerer det europeiske asylsystemet fortsatt dårlig. Den norske asyldebatten fungerer imidlertid fortsatt godt som markeringsarena.

Publisert

Situasjonen for menneskene i Moria-leiren i Hellas har vært fortvilet i lang tid. Etter at det brøt ut branner i leiren 8. september, har situasjonen for mange blitt kritisk, og spørsmålet om hvordan Norge kan hjelpe mennesker på flukt har igjen blitt et hett tema i den politiske debatten. Regjeringen har varslet at den vil iverksette beslutningen om å hente 50 asylsøkere til Norge. Forutsigbart nok har mange reagert med at dette er utilstrekkelig, og kampanjen #50erikkenok har preget sosiale medier de siste dagene.

Norge er blant de landene i verden som beviselig gjør mest for å hjelpe flyktninger, også med hensyn til hvor mange vi gir opphold i Norge, og det har vært tilfellet under tidligere regjeringer også. At den til enhver tid sittende regjeringen fører en flyktningpolitikk som er kald, er likevel en helt standard beskyldning fra asylopposisjonen, og det er en av de mildere karakteristikkene som brukes.

Sammenligner med Trump

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS