NYHET

– Det er ingen tvil om at flygerforeningen fra første stund har motarbeidet at Babcock får levert en velfungerende luftambulansetjeneste

Dokumenter Minerva har fått tilgang til, viser at det våren 2018 ble planlagt for at samtlige ambulansefly skulle settes på bakken og at pasientsikkerheten dermed ble satt i fare. To uker senere var pilotene «not fit for flight».

Publisert Sist oppdatert

Det er krise i luftambulansetjenesten i Nord-Norge. Men hva består krisen i?

På Stortinget har SV fremmet forslag om så raskt som mulig å etablere statlig drift av luftambulansetjenesten i Nord-Norge. Forslagsstillerne – Torgeir Knag Fylkesnes, Audun Lysbakken, Torleif Hamre og Mona Fagerås – begrunner ønsket om statlig overtagelse med at «Det er krise i luftambulansetjenesten».

Svikt i beredskapen i luftambulansetjenesten har preget nyhetsbildet helt siden det ble kjent at den tidligere leverandøren av tjenesten, Lufttransport AS, tapte anbudet om å drifte ambulanseflyene til det britisk-svenske selskapet Babcock. Klinikkoverlege ved Tromsø universitetssykehus, Mads Gilbert, uttalte i desember at det kun var «et tidsspørsmål før liv går tapt».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her