Bare Biden leder klart

Ferske målinger: Bare den tidligere visepresidenten har en klar ledelse på Trump, som har et solid grunnfjell uansett motkandidat. Men grunnfjellet er ikke nok til å vinne.

Publisert Sist oppdatert

Med gårsdagens Fox-måling har vi nå i mars fem nasjonale målinger som setter Donald Trump opp mot noen av sine fremste rivaler blant demokratene. Nrk.no skriver i dag at bare Biden og Sanders slår Trump på denne siste målingen. Det er riktig, men ser vi alle de fem i sammenheng, er det mulig å se et visst mønster.

I fire av målingene er det mulig å svare vet ikke, i noen også på en annen kandidat, så andelen som ikke velger en fra de to store partiene varierer kraftig. Den femte, fra Emerson, tvinger deg til å velge. Jeg gjengir resultatene for de fire parene som finnes i alle målingene ovenfor, med den ferskeste først.

Som vi ser er Trumps oppslutning omtrent den samme uansett hvem han møter. Jeg tolker dette som at han har et solid grunnfjell, som vil stemme på ham uansett hvem som er motkandidaten. Unntaket er Biden, som presser hans oppslutning ned med et prosentpoeng eller to.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS