KOMMENTAR

Bernie Sanders insisterer på å kalle seg demokratisk sosialist. Det gjør ham til en skyteskive for mange.
Bernie Sanders insisterer på å kalle seg demokratisk sosialist. Det gjør ham til en skyteskive for mange.

Er USA klar for sosialismen?

Meningsmålinger viser at Sanders vil ha gode sjanser mot Trump. Men mange kommentatorer og ledende demokrater tviler sterkt.

Publisert Sist oppdatert

Bernie Sanders vant i Nevada. På grunn av valgsystemet får han 23 av 36 delegater, selv om han bare fikk en drøy tredel av stemmene, og nå er han klar favoritt til å vinne nominasjonen. Dette kan riktignok endre seg dersom Joe Biden vinner klart i South Carolina på lørdag. De nest siste målingene der viser en knapp ledelse til Biden, men i den eneste tatt opp etter Nevadavalget leder Biden med hele 15 prosent, etter at støtten til Steyer omtrent har kollapset.

I morgen er det ventet at kongressmann Jim Clyburn, som har svært stor innflytelse blant svarte i South Carolina, vil gå ut med støtte til Biden. Kommer han godt fra nattens debatt, kan Biden hjelpe sin sak ytterligere. Mens den forrige debatten hadde Bloomberg i fokus, forventes det at Sanders vil bli den sentrale skyteskiven for de mer moderate i natt.

Men inntil videre er altså Sanders favoritt. Og han skårer omtrent likt som Biden i dueller mot Trump. Tillegg: Vox publiserte i kveld et forskningsarbeid som viser at Sanders' er avhening av en helt urealistisk velgermobilisering blant unge for å være like konkurransedyktig mot Trump som de mer moderate kandidatene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS