KULTUR

Forfatter og humorist Dagfinn Nordbø.

Humor kan læres

Dagfinn Nordbøs bok om humor minner oss om at jo mer vi vet, desto lettere er det å få folk til å le.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Salomon Schulman i Jiddischland – blant rabbiner och revolutionärer (2010), har Isaac B. Singer uttalt at «Varje neutral människa er et monster.» I en polarisert verden er det ikke mindre, men mer satire som skal til.

Dagfinn Nordbø er en nestor innen norsk humor. Han har vært fast tekstforfatter for mange av de mest etablerte komikere i over 30 år, og i 20 år skrev for NRKs satireprogram Hallo i uken. Han har som kommentator og spaltist skrevet i Klassekampen og Aftenposten, og nå i Dag og Tid og VG.

Han har i sammenheng med boken intervjuet og samlet tekster av de beste komikerne og tekstforfatterne fra TV, radio og standupscenen. Her finner en humorteori og bransjetips og -triks for alle som vil jobbe med revy, standup og annen humor, enten det er som tekstforfatter, utøver eller regissør. Atle Antonsen, Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Pernille Sørensen, og Are Kalvø er blant de fjorten komikerene som forteller om deres vei til suksess, og gir faglige råd til alle som ønsker å bedrive humor, enten som amatør eller profesjonell. Boken er krydret med eksempler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS