SPALTIST

Forslag i Martin Sandbus nye bok som for et halvt år siden virket som radikale løsninger ingen politikere ville gå for, kan etter koronautbruddet være forslag som ikke er så radikale likevel, skriver Mathilde Fasting.

Tid for de radikale nordiske løsningene

I «The Economics of Belonging» viser Martin Sandbu at det er mye å lære av de nordiske løsningene, særlig i møte med koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Martin Sandbu gjestet nylig Civitas podcast «Liberal halvtime», hvor han snakket om hvorfor ulikheten har økt. Første del finner du her.

Financial Times-kommentator Martin Sandbu rakk akkurat siste korrektur av boken sin, The Economics of Belonging: A Radical Plan to Win Back the Left Behind and Achieve Prosperity for All, før koronakrisen traff Europa med full tyngde. Løsningene han presenterer er ikke blitt mindre aktuelle av koronakrisen, snarere kan det være at det som for et halvt år siden virket som radikale løsninger ingen politikere ville gå for, nå kan være forslag som ikke er så radikale likevel.

Professor ved Cambridge, Diane Coyle, skrev i Financial Times at mange av forslagene var gode, men at det trolig ikke finnes politisk vilje. Det er mulig, men for en nordmann er mange av løsningene gjenkjennelige. Sandbu forstår godt at nordiske politiske løsninger ikke uten videre kan eksporteres, men han argumenterer overbevisende for hvorfor det likevel er mye å lære.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS