Tøyen trenger færre kommunale boliger

Etter Brennpunkt-dokumentaren vil det sikkert bli bedt om mye mer penger til bydelen, men det er bare ett tiltak som er bærekraftig.

Publisert Sist oppdatert

Vi som bor på Tøyen, har de siste årene fått merke den positive effekten av et offentlig finansiert områdeløft. I etterkant av kunngjøringen har det kommet opp noen gøyale veggmalerier, og boligprisene har steget kraftig. Ved torget som tidligere var et sted man skyndte seg over, kan jeg nå sitte på bar og slurpe i meg en Brooklyn Lager til 128 kroner halvliteren. Tidligere måtte jeg minst ett t-banestopp av gårde når jeg følte for noe slikt.

Ingenting av dette har imidlertid kommet de som faktisk kunne trengt et løft, til gode. Det har ikke gagnet den andre halvparten av befolkningen på Tøyen, nemlig innvandrerbefolkningen, som var årsaken til at området pekte seg ut som en bydel med mange sosiale problemer.

Som Brennpunkt-dokumentaren som ble vist på NRK i går kveld får frem, er det forbløffende hvordan vi hvite middelklassenordmenn med høyere utdannelse og den ressurssvake innvandrerbefolkningen lever i parallelle virkeligheter i bydelen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her