KOMMENTAR

En brexit-general forlater slaget

Dominic Cummings har hatt en innflytelse som er få forunt i Det konservative partiet i Storbritannia. Det er bemerkelsesverdig for en som hverken er partimedlem eller folkevalgt.

Publisert

«Donald Trump defeated and soon out of the White House. Vaccine breakthrough. Dominic Cummings carrying boxes out of Number 10. The crisis we are living through is catastrophic, but my god, it is good to feel hope once again», twitrer parlamentarikeren fra Labour, David Lammy.

Han var ikke alene på denne sosiale medieplattformen om å komme med noen stikk etter at nyheten om at Boris Johnsons spesialrådgiver Dominic Cummings fikk avskjed. Overnasjonalismens apostel i Europaparlamentet, Guy Verhofstadt, henviste syrlig til Cummings som en «ikke-folkevalgt byråkrat» og «urealistisk ideolog».

Cummings selv er ikke medlem av Boris Johnsons parti og har aldri stilt til valg selv. Det er vel noe av dette Verhofstad antydet ved sin kritikk av «unelected bureaucrat» – et skjellsord oftest reservert for medlemmer av apparatet i Brussel av EU-motstandere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her