SPALTIST

Oslo Høyre må forklare unge, liberale og urbane velgere hvorfor vi skal stemme på dem, skriver Unge Høyre-leder Ola Svenneby.
Oslo Høyre må forklare unge, liberale og urbane velgere hvorfor vi skal stemme på dem, skriver Unge Høyre-leder Ola Svenneby.

Hva skal jeg med Oslo Høyre?

Oslo Høyre er i mediene med personkonflikt og fraksjoneringer. Men partiets store problem er at det er vanskelig å skjønne hvorfor man skal stemme på Oslo Høyre dersom man er ung, urban og sentrumsbeboer.

Publisert

Oslo er blitt en bedre by takket være Oslo Høyre. Økt tilgjengelighet, utvikling av nye områder og utbyggingen av kollektivnettet startet alt sammen som ideer under representantskapet i partiet. Deretter er politikken blitt gjennomført i byråd. På Høyres Hus er dette suksesshistorier som til stadighet blir gjenfortalt. Både fordi det er sant, men også fordi det var nøkkelen til Høyres dominans i hovedstaden. Partiet ble et flaggskip på grunn av byutvikling som dets sterkeste kort. Det kortet har partiet mistet.

Jeg starter med et anekdotisk eksempel. Vennegjengen min fra videregående består av rundt 15 mennesker. Nesten samtlige bor sentralt i Oslo og de fleste har høyere utdanning. Flesteparten stemmer eller er tilbøyelige til å stemme borgerlig. I september gikk de til valgurnene for å stemme for fire nye år med Høyre-regjering og Erna Solberg som statsminister. Det er en gruppe mennesker som Oslo Høyre ganske lett burde kunne nå.

Borgerlige stemmer MDG

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS