KOMMENTAR

Biden unngikk også i natt tabbene som kan koste ham valgseieren.
Biden unngikk også i natt tabbene som kan koste ham valgseieren.

Tiden renner ut for Trump

Nattens presidentdebatt hadde ingen klar vinner. Det er bra for Biden. Og snart har 50 millioner amerikanere stemt.

Publisert Sist oppdatert

Trump var langt mer avdempet i natt enn i den første debatten. At mikrofonen til opponenten var slått av under innledningene hjelp nok også litt. Men fremdeles var det Trump som avbrøt klart mest når det gjaldt å snakke over motstanderen med mer enn noen få ord, mens Biden gjorde mest av det siste, i henhold til en analyse hos Vox. Siden listen var lagt så lavt etter den første debatten, ble nok mange positivt overrasket, og selv hadde jeg forventet noe nærmere en reprise av den første debatten. Likevel var det også denne gangen tilfeller der Trump oppførte seg ubehøvlet.

Trump har sikkert fått råd om å skifte stil fra dem rundt ham, men Trump hører ofte ikke på rådgiverne. Kanskje han har innsett at hans forsøk på å dra Biden ned til sitt eget nivå når det gjelder personlig popularitet ikke har virket.

I 2016 ble Hillary Clinton mer upopulær gjennom valgkampen, og havnet omkring Trumps nivå. Da gikk langt de fleste av de mange som ikke likte noen av dem for Trump – han var change. I år har Biden tvert imot blitt mer populær gjennom valgkampen, slik målingene samlet av RCP viser. Det er derfor færre i år som misliker begge kandidatene, og i tillegg går et klart flertall av disse for Biden – igjen change.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her