Unge flykter fra republikanerne

Republikanerne er i ferd med å miste en generasjon. Det peker mot trøbbel i presidentvalget neste gang, men enda mer på lenger sikt.

Publisert Sist oppdatert

Valgdagsmålingen ved Kongressvalget i USA kan si oss noe om endringer fra forrige valg, samt gi oss frempek mot 2020. Men det er viktig å huske at selv om valgdeltakelsen blir uvanlig høy for et mellomvalg – 48,5 prosent i henhold til de beste prognosene, er den fremdeles betydelig lavere enn i forrige og formodentlig neste presidentvalg, med snaue 60 prosent. Det er altså mange velgere som kommer til å stemme i 2020 som ikke fanges opp her.

Den enkleste måten å lese resultatene i valgdagsmålingen er hos CNN, som er en av partnerne bak årets måling, med omkring 19.000 respondenter. Der kan vi også finne tall brutt ned på delstat, men da blir det ofte få respondenter og betydelig større feilmargin.

Vi er ikke minst interessert i endringer fra 2016, og der har Brookings Institution laget nyttige sammenligninger.  Ha i mente at mens demokratene fikk to prosent flere stemmer enn republikanerne i 2016, har dette økt til syv-åtte prosent i år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS