KOMMENTAR

Trump viser fremdeles ikke tegn til å ville innrømme nederlaget. Men partiet hans må snart forsone seg med det.
Trump viser fremdeles ikke tegn til å ville innrømme nederlaget. Men partiet hans må snart forsone seg med det.

Klamrer seg til falskt håp

Mange republikanske velgere tror ikke Biden vant valget på ærlig vis. Andelen vil forhåpentligvis synke etter hvert som Trumps valgnederlag blir offisielt.

Publisert

Donald Trump har i månedsvis forberedt sine tilhengere på at han kom til å vinne valget 3. november, og dersom noen påsto noe annet ville det være på grunn av fusk og fanteri. Han har fulgt opp med samme budskap etter at resultatet ble klart.

Rettssakene hans kampanje har satt i gang ender enten med klare nederlag, at kampanjen trekker påstandene, eller små, uviktige seire. Det har vært opplagt helt siden resultatene stabiliserte seg en dag eller to etter valgdagen at det ikke ville være mulig å omstøte valgresultatet gjennom en rettslig prosess.

Konservative The Dispatch har gode gjennomganger av ulike påstander om fusk. Glenn Kessler i Washington Post går gjennom en del av Rudy Giulianis fantastiske påfunn. Jim Geraghty i konservative National Review peker på at valgfusk faktisk forekommer, men at det dreier seg om så få og marginale tilfeller at det ikke påvirker utfallet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS