NYHET

Tilhengere av QAnon bruker ofte emneknaggen #WWG1WGA som er en forkortelse av mottoet «Where We Go One, We Go All».
Tilhengere av QAnon bruker ofte emneknaggen #WWG1WGA som er en forkortelse av mottoet «Where We Go One, We Go All».

Halvparten av Trump-tilhengere tror ledende demokrater er involvert i pedofilinettverk

Det viser en måling gjennomført av YouGov etter at Donald Trump motstod å ta utvetydig avstand fra konspirasjonsteorien QAnon.

Publisert Sist oppdatert

Den andre debatten mellom Joe Biden og Donald Trump ble forrige uke avlyst. Kandidatene møtte i stedet separat på folkemøter kringkastet på konkurrerende kanaler. Særlig ett av Donald Trumps svar skapte reaksjoner.

Presidenten ble spurt om han ville ta avstand fra konspirasjonsteorien QAnon, som blant annet hevder ledende demokratiske politikere står bak et satanistisk internasjonalt pedofilinettverk. Tilhengere av QAnon er overbevist om at Trump kjemper en hard kamp for å gjøre slutt på dette nettverket. Det forventes at Trump skal ta et endelig oppgjør med tusenvis av tilhengere av nettverket, kjent som «The Storm». Det finnes ingen beviser på at teorien har rot i virkeligheten.

Trump valgte å være tvetydig i svaret sitt. Han begynte med å si at han ikke kjente til QAnon, hvorpå intervjueren Savannah Guthrie skjøt inn at hun nettopp hadde fortalt ham om det. «Du fortalte meg, men det du forteller meg gjør det ikke nødvendigvis til fakta», parerte Trump, før han fortsatte med å hevde at tilhengere av QAnon «er veldig mot pedofili» og fordømme Antifa og andre som har skapt opptøyer i amerikanske byer den siste tiden. «La meg bare si at det jeg hører om det er at de er veldig imot pedofili, og det er jeg enig i», sa presidenten etter en kort ordveksling med Guthrie over hva han vet eller ikke om QAnon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS