KOMMENTAR

Trump ville legge G7-møtet til et hotellkompleks han selv eier, Trump National Doral i Miami, men måtte snu etter massiv kritikk. Foto: cfmyers CC1.0.

Små sprekker i demningen?

Trump ble i går kveld tvunget til en sjelden retrett, og ble nylig irettesatt av republikanerne for sin Syria-politikk. Men enn så lenge holder demningen.

Publisert Sist oppdatert

Allerede før Nancy Pelosi ga klarsignal til riksrettsprosessen i Representantenes Hus har det vært spekulert i om Trump kunne lide samme skjebne som Richard Nixon, som hadde sitt eget parti bak seg helt til skredet tok ham. Republikanske velgere vendte seg mot ham, og fikk følge av republikanerne i Kongressen, slik at det ble klart at han ikke lenger hadde et stort nok mindretall bak seg til å holde fast i embetet.

Men enn så lenge har ingen republikaner i Senatet sagt klart fra at de vil dømme ham i en riksrettssak. En håndfull har kommet med ulike former for kritikk, men flere enn den tredjedelen av Senatet han trenger for å bli frikjent har eksplisitt støttet ham, ifølge en oversikt hos Washington Post.

Riksrettssaken underbygges

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS