Oda Oline Omdal tror mye læring gikk tapt for elevene som tilbragte mesteparten av sin videregående skolegang med hjemmeskole og avlyste eksamener.
Oda Oline Omdal tror mye læring gikk tapt for elevene som tilbragte mesteparten av sin videregående skolegang med hjemmeskole og avlyste eksamener.

Pandemielevene har avlagt sin første eksamen: – Vi ble ikke forberedt

Nye studenter er dårligere stilt som følge av smittetiltak og avlyst skoleeksamen, mener Oda Oline Omdal. Avlysningen ga elevene mer tid til å forberede seg til høyere utdanning, mener derimot Elevorganisasjonen.

Publisert

Førjulstid er også eksamenstid ved norske høgskoler og universiteter. Titusener av studenter tilbringer lange dager på lesesalen for å være klare til eksamen før juleroen senker seg. Spesielt for i år er hvor mange av dem som avlegger eksamen mer eller mindre for første gang.

Høstsemesteret 2022 er nemlig det første semesteret med høyere utdanning for det kullet elever som mistet muligheten til en normal videregående skoleopplevelse som følge av koronapandemien. De som tilbragte mesteparten av vgs alene på et rom med ansiktet ned i en skjerm fremfor i klasserommet med sine medelever, og som i liten grad har vært utsatt for den klassiske skoleeksamen.

En av dem er Oda Oline Omdal. Hun rådgiver i den liberale tankesmien Civita og student, og har nettopp avlagt eksamen ved Universitetet i Oslo. Det var første gang siden 10. klasse. Til Minerva forteller hun at hun følte seg totalt uforberedt på studietilværelsen etter å ha gjennomført mesteparten av videregående skole under pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS