Historier fra grensen

Erika Fatland undersøker hva det vil si å være Russlands naboland i sin nye bok «Grensen», en reiseskildring langs verdens lengste grense.

Publisert Sist oppdatert

En grense kan dele et område i to på tre måter: som en fysisk avgrensning representert gjennom en strek på kartet, som et politisk skille som gir og begrenser handlingsmulighetene til folkene som bor der, og til sist som en identitetsmarkør som påvirker hva de samme menneskene tenker, føler og hvordan de oppfatter seg selv.

I Erika Fatlands reiseskildring langs Russlands over 20 000 kilometer lange grense opptrer alle variantene på en eller annen måte. Gjennom boken undersøker Fatland hva det vil si å krysse en grense, både med tanke på geografisk, politisk og kulturell forflytning, og Fatlands svar strekker seg gjennom fjorten land og tre utbryterrepublikker: Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Nagorno-Karabakh, Georgia, Abkhasia, Ukraina, Folkerepublikken Donetsk, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge, langs grensen fra Russlands sørøstlige til nordvestlige punkt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS