Problemet Listhaug forsvinner ikke

Svært få på Stortinget vil egentlig ha Sylvi Listhaug som justisminister. Men hun sitter i en slags vippeposisjon, og overlever nok.

Publisert Sist oppdatert

På morgenkvisten har det vakt oppmerksomhet at KrFs stortingsrepresentant Geir Bekkevold har bedt om at Listhaug trekker seg som justisminister. Men det betyr ikke det samme som at Bekkevold eller KrF vil stemme for et mistillitsforslag dersom Erna Solberg stiller regjeringen solidarisk bak henne. Knut Arild Hareide gikk tross alt til valg på å få Listhaug ut av regjeringen. Han endte i vippeposisjon, men ville ikke sette noe makt bak løftet.

Så vidt jeg kan skjønne er det nå bare (deler av) FrPs stortingsgruppe som fortsatt ønsker Listhaug i regjering. Irritasjonen er tydelig i Høyre, i den grad at det som må være ganske sentrale folk i partiet lekker til Dagens Næringsliv – først om at statsministeren flere ganger ba henne om å slette Facebook-posten og be om unnskyldning, uten at hun fulgte opp. Deretter om at Listhaug ikke holdt seg til den omforente teksten da hun skulle «unnskylde» i Stortinget i går, og derfor ble drevet fra skanse til skanse før det kom ord ut av munnen hennes som var en klar unnskyldning, ikke bare for «kommunikasjonen» og hvordan folk hadde oppfattet henne, men for det faktiske innholdet. Det er vanskelig å tro at dette kom fra hjertet.

Høyre er møkka lei av henne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS