Slik ble Orbán en farsfigur i Ungarn

Som Øyvind Strømmen skriver i sin nye bok, våger Orbán å foreslå løsninger som ikke er fasjonable eller aksepterte i dagens Europa.

Publisert Sist oppdatert

Journalist og forfatter Øyvind Strømmen har i sin siste bok skrevet om Ungarn.

Boken publiseres på samme tidspunkt som det siste parlamentsvalget i Ungarn, hvor Fidesz med statsminister Viktor Orbán i spissen gjorde rent bord. Samtidig har Fidesz og Orbáns styresett aldri fått tøffere kritikk, både fra ungarere, fra EU og det internasjonale samfunn.

Innledningsvis gir forfatteren et innblikk i Ungarns historie. Leseren er med på en reise gjennom både ungarske, serbiske og rumenske landsbyer. Hvert stoppested forteller en ny historie, og sammen tegner disse anekdotene et større bilde av hva det vil si å være ungarer, både historisk og i dag.

Hvem er egentlig dette folket som holder til i dagens Sentral-Europa, et sted midt mellom øst og vest, men som egentlig stammer fra områder rundt Azov-havet, Tyrkia, Mongolia, Sentral- og Nord-Asia og senere også kom fra Vest-Europa?

Språket og nasjonen

Ungarerne eller madjarene bor i Magyarorszag – magyarhjemstedet   og snakker et språk som hører til den uralske språkgruppen. Mange ikke-ungarere hevder det er ganske så likt finsk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS