NYHET

Russland sprer falske nyheter om ukrainsk aggresjon

Mens ukrainskkontrollerte deler av Øst-Ukraina blir bombardert av russiske styrker og deres separatist-allierte, sprer russiske medier falske nyheter om ukrainske artilleriangrep og sabotørgrupper.

Publisert

Det siste døgnet har det blitt skutt åtti ganger fra de russiskkontrollerte opprørsrepublikkene mot ukrainske stillinger. Ifølge nyhetsbyrået Ukrinform har 72 av angrepene vært med våpen som er forbudt etter Minsk-avtalen. En soldat ble såret, men ingen skal ha blitt drept. Oleksiy Savkevytsj befinner seg i Avdiivka, åtte kilometer fra separatisthovedstaden Donetsk og bare en kort sykkeltur fra ruinene av den internasjonale flyplassen som ble bygget til fotball-VM i 2012. Torsdag kveld fortalte han at ting fortsatt er rolig der, men at man har kunnet høre artilleri i utkantene av byen.

– På torsdag ble en barnehage og en skole i en av byene i nærheten beskutt med artilleri. Fire soldater og en sivilist ble skadet, forteller han.

De siste ukene har det vært mange journalister på besøk i Avdiivka. Et av de vanligste spørsmålene har vært om folk er redde, forteller Oleksiy.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS