NYHET

Warren Farrell
Warren Farrell

– Problemet er at feminismen har vært gjennomsyret av marxistisk teori

Warren Farrell er omtalt som en av verdens hundre fremste tenkere. Han mener kvinnekampen har ledet til en mannsrolle som er umulig å forvalte, der menn som tjener for mye er overgripere og de som tjener for lite er tapere.

Publisert

En brennheit kjønnsdebatt til tross: Det er overraskende stille rundt mannen som trolig har vært den mest betydningsfulle for amerikansk kjønnsdebatt de siste femti årene, når han besøker Oslo i regi av Mannsforum denne uken.

Financial Times har omtalt Warren Farrell som en av verdens hundre fremste tenkere. Farrells TedEX-foredrag om hans seneste bok, «The Boy Crisis» har fått over en million avspillinger på Youtube. Det amerikanske livsstilsmagasinet GQ har beskrevet ham som «…The Martin Luther King of the men’s movement.»

For selv om Farrell, som nå har blitt 76, startet karrieren som kjønnsaktivist for kvinners rettigheter på 1970-tallet, (som en lederskikkelse i National Organization for Women i New York), er det gutter- og menn som står i sentrum for hans kjønnskamp i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her