KOMMENTAR

Ideen om at nær sagt alle skal kunne presses gjennom det samme utdanningsløpet, har noe utopisk over seg, skriver Pål Mykkeltveit.

Det er fint med fraværsgrense, men må alle presses gjennom videregående skole?

Vi kan ikke ha et samfunn der du er nødt til å ha fullført videregående for å få en anstendig jobb. Det får vi heller ikke til i praksis.

Publisert

Solberg-regjeringen har i løpet av sine snart sju år bare levert én suksess som enkelt renner velgerne i hu. Det er fraværsgrensen på ti prosent i videregående skole.

Suksessen ble da også feiret enda en gang av både Erna og flere partifeller da en ny evalueringsrapport ble lagt frem på mandag. Fraværet har sunket (akkurat det skulle vel bare mangle) og karakterene har blitt bedre, kunne forskerne konkludere. Det er heller ikke slik at elever på jakt etter gyldig fravær renner ned fastlegekontorene og skaper kø.

Vi får håpe fraværsgrensen også har bidratt til å heve standarden på undervisningen noe. Det kan ikke ha vært lett å planlegge timene når klasserommene ofte var nesten tomme. Vi var i den paradoksale situasjonen at det var obligatorisk oppmøte på universitetet og frivillig oppmøte på skolen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS