Bekkevold: Vil møte utmeldt KrFU-nestleder i samme parti i fremtiden

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevolds (KrF) kommentarer på Facebook sår tvil om hans fremtidige tilknytning til partiet.

Publisert   Sist oppdatert

I går annonserte KrFUs nestleder Nikolai Skogan at han forlater partiet han har vært medlem av i syv år etter at det ble klart at KrF går inn i dagens borgerlige regjering.

På Facebook skriver Skogan:

For cirka 7 år siden ble jeg medlem i KrF. Jeg har brukt mye tid på politisk arbeid og opplevd det meningsfullt. Etter sist landsstyre i KrF der et flertall velger å gå inn i en Høyre-FrP dominert regjering har jeg ikke noe annet valg enn å gå ut.

Jeg klarer ikke å stå inne for det partiet mitt har gått med på. Sist valgkamp reiste jeg i hele Troms fylke og kunne love at mitt parti ikke ville gå inn i regjering med FrP. Det løfte brytes nå og jeg kan ikke være med videre.

I kommentarfeltet under posten har flere profilerte KrFere takket Skogan for innsatsen for partiet og uttrykt at det er trist at Skogan nå melder seg ut. En kommentar som likevel skiller seg ut, kommer fra stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (KrF) som skriver at han forventer at de to igjen vil bli medlemmer i samme partiet i fremtiden. Bekkevold er kjent som en av sterkeste tilhengere av Knut Arild Hareides fallerte forsøk på å ta partiet til venstre.

På Gambit Hill Knowltons arrangment med Kristiansen og Kolve på Lorry restaurant ble Bekkevold konfrontert i med innholdet i kommentaren. Bekkevold benektet da på direkte spørsmål at han har planer om å melde seg ut av partiet. Bekkevold la likevel ikke skjul på at han i likhet med Skogan betrakter KrFs inntreden i en regjering der FrP deltar som et løftebrudd overfor velgerne.

Han fremhevet også at det er særlig vanskelig for ham at KrF deltar i en regjering som vil bruke bistandspolitikken som pressmiddel for å fremforhandle returavtaler for flyktninger, og som vil begrense veksten i offentlige utgifter.