KULTUR

Bokanmeldelse: Mot Nasjonalt Sammenbrudd

Hvis den norske kulturen forvitrer, skyldes det at nordmenn unnlater å pleie den.

Publisert

Foslis bok er ikke ferskvare. Den har allerede vært omtalt flere steder; blant annet av Andreas Masvie i Minerva. Når boken likevel anmeldes igjen, skyldes det to forhold. For det første belyser den viktige problemer. For det andre har tidsskriftet Prosa nektet å publisere en anmeldelse, for ikke å skape blest om en «alarmistisk» tekst. Det vises til et oppslag i Dag og Tid 27/2020, der Prosas redaktør begrunner avgjørelsen under henvisning til Ytringsfrihet annotert av Bjørn Stærk.

Kort sagt: En suspekt bok av en suspekt forfatter. Det må nødvendigvis hvile et mistankens skjær over en mann som har skrevet bok om Groruddalens hvite minoritet, og vært rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe. Som om dét ikke var nok, har Fosli toppet sitt synderegister ved å ta sete i Fremskrittspartiets innvandringspolitiske utvalg. Skal man dømme etter følgende sitat, har han funnet sitt politiske hjemsted:

Jeg mener vi bør oppgi «integreringspolitikken», den fungerer ikke, antallet innvandrere med svak integreringsevne og –vilje har blitt for høyt. Det vi må ha i stedet, er assimileringspolitikk og en repatrieringspolitikk – pluss en asylpause (Mot nasjonalt sammenbrudd, s. 339).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her