Dramatisk smittebølge skapte norske tilstander i britisk helsetjeneste

Omikronbølgen førte til høyt sykefravær i Storbritannia sammenlignet med før pandemien. Men fraværet var omtrent som forrige vinter, og endte opp litt lavere enn normalt norsk nivå for helsetjenesten.

Publisert

Etter en svært kraftig vekst i smitten toppet smittebølgen fra omikron seg i Storbritannia i løpet av årets første dager. Toppen for antallet sykehusinnleggelser inntraff den fjerde januar og var stabilt i noen dager før antallet innleggelser begynte å falle.

I Norge har helsemyndighetene uttalt at man ikke lenger forventer at smittebølgen fra omikron vil overbelaste sykehussektoren, men at man fremdeles er bekymret for høyt sykefravær under smittetoppen. Norske myndigheter har bedt bedriftene om å forberede seg på opptil 20 prosent sykefravær, og har advart mot at kritiske samfunnsfunksjoner kan bli hindret fra å fungere normalt under smittetoppen.

Får å få klarhet i hva vi har i vente har Minerva innhentet tall om sykefraværet i Storbritannia fra selskapet GoodShape. De er nær samarbeidspartner av britisk helsetjeneste og sitter på landets største database om fravær fra arbeidsplassen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS