NYHET

Henrik Asheim innleder på Høyres Landsmøte
Henrik Asheim innleder på Høyres Landsmøte

– Jeg er mer konservativ enn jeg først trodde

Henrik Asheim mener mange liberale ikke har forstått verdien av tradisjoner, og mener Høyre må tenke nytt og mer offensivt om både klima og innvandringspolitikk.

Publisert Sist oppdatert

I forrige måned annonserte Torbjørn Røe Isaksen at han ikke vil stille valg i Stortinget. Røe Isaksen har lenge vært kjent som en av Høyres ideologer, og mulig arvtager etter Erna Solberg, den dagen hun frasier seg partiledervervet.

At Røe Isaksen ikke lenger er aktuell som fremtidig partileder, legger samtidig grunnlag for å diskutere hvem av Høyres nye talenter som kan lede partiet videre. En av de som har blitt nevnt som en mulig arvtager er forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim, som også etterfulgte Røe Isaksen som leder av Unge Høyre i 2008.

Men i motsetning til Røe Isaksen har ikke Asheim den samme interessen for ideologiske debatter. På NRKs podkast Sånn er du, med Harald Eia, forklarer Asheim at noe av det kjedeligste han vet er å bli fanget mellom Røe Isaksen og Minervas redaktør Nils August Andresen når de to diskuterer ideologi seg i mellom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her