SPALTIST

Ropstad vant på walkover mens Høyre gikk ned for telling

Krigen om julen handler om kommunikasjon, ikke sak. Årets julestjerne går til Kjell Ingolf Ropstad, mens Høyre dalte ned i skjul.

Publisert

Det er en utbredt oppfatning blant en god del at norske juletradisjoner er under press. Inntrykket er skapt over mange år med diskusjoner om skolegudstjenester, SV-politikere som nekter å synge «Deilig er jorden» eller oppslag om at juletradisjoner droppes eller døpes om.

Norge går gjennom en stor endring. Med høy innvandring og stadig mer polariserte diskusjoner, dannes det et inntrykk som er tydelig: Noen er tradisjonalister. Andre bryr seg ikke like mye om tradisjonene. Interessant nok har folk en tendens til å skylde på andre religiøse grupper for angripe tradisjonene. Men det er faktisk som oftest erkenorske humanister som står i spissen.

Når man skal diskutere julekrigen og forstå hvorfor folk reagerer, bør man – som vise menn gjør – se på målinger. Selv om stadig flere nordmenn dropper kirken både til dåp, bryllup, begravelse og julaften – er det syv av ti nordmenn som støtter skolegudstjenester.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS