Trigger Happy

Veien til helvete er brolagt med mikroaggresjoner.

Publisert

«Microaggressions»: The everyday verbal, nonverbal, and environmental slights, snubs, or insults, whether intentional or unintentional, that communicate hostile, derogatory, or negative messages to target persons based solely upon their marginalized group membership. (From Diversity in the Classroom, UCLA Diversity & Faculty Development, 2014)

Norge, dette uskyldige og enkle landet langt mot nord har vært spart for mye, sammenlignet med andre land. Vi har ingen kolonifortid, har kun hatt en svært begrenset slavehandel og blitt spart for utplyndring og undertrykkelse fra adelen. Venstreaktivistene har hatt adskillig mer «skyld» å fordele i land som England, USA, Frankrike og, ikke minst, Tyskland.

Vår uviktighet og relative uskyldighet har nok gjort at vi lenge har vært spart for moderne fenomener som mikroaggresjoner og identitetspolitikk. Den tiden er dessverre over. Mikroaggresjoner og identitetspolitikk er det nye hotte, og alle som vil være med på notene, må være seg bevisste disse begrepene. Det vet enhver som har beveget seg inn i en debatt om «følsomme temaer» på et eller annet sosialt medium.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her