NYHET

Tidligere Ohio-guvernør John Kasich oppfordrer andre republikanere til å støtte Joe Biden.
Tidligere Ohio-guvernør John Kasich oppfordrer andre republikanere til å støtte Joe Biden.

John Kasich vil tale på demokratenes landsmøte

Den republikanske tidligere guvernøren i Ohio ber partifeller «ta av den partiske hatten» og stemme etter samvittigheten for dem selv og deres barn.

Publisert

Da republikanerne skulle velge sin presidentkandidat til valget i 2016 kjempet totalt 17 kandidater om seieren. Mens Donald Trump vant stadig flere delstater og feltet snevret seg inn, bestemte de siste to utfordrerne – Texas-senator Ted Cruz og Ohio-guvernør John Kasich – seg for å slå seg sammen. Planen var å frata Trump muligheten til å sikre seg et stort nok antall delegater til å vinne partiets nominasjon på landsmøtet den sommeren.

Både Cruz og Kasich var svært kritiske til Trump. Cruz kalte milliardæren en «patologisk løgner» og «fullstendig umoralsk», mens Kasich blant annet anklaget Trump for å skape et «giftig miljø» på de store valgmøtene han er så kjent for.

Planen lyktes som kjent ikke, og mens Ted Cruz endte opp med å svelge noen kameler og omfavne Trump, forble Kasich kritisk. Han gikk ikke så langt som å stemme på Hillary Clinton, men skrev inn John McCains navn. I år har han imidlertid bestemt seg for å støtte den demokratiske kandidaten Joe Biden. Ikke bare det, han vil også tale på demokratenes landsmøte neste uke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS