KOMMENTAR

Joe Biden, her i Nevada, fikk en etterlengtet seier i nattens primærvalg.
Joe Biden, her i Nevada, fikk en etterlengtet seier i nattens primærvalg.

He’s back!

Joe Biden vant knusende i South Carolina i natt. Men ingen vet om han kan omsette dette i tilstrekkelig fremgang andre steder allerede tirsdag, da blant annet California og Texas stemmer.

Publisert Sist oppdatert

Bidens seiersmargin i natt ble 28 prosent - drøye 48 prosent mot Sanders på snaue 20, noe bare en av målingene hadde spådd. Men som jeg påpekte i gårsdagens analyse er det en tendens til at kandidaten med svarte velgere i ryggen undervurderes i målingene i denne staten. Støtten fra Jim Clyburn på onsdag kan også ha vært bare delvis fanget opp i målingene.

Men et par av meningsmålingsbyråene bør ta seg en alvorsprat på bakrommet om sine metoder. Det gjelder særlig Change Research, som i hele valgkampen har hatt mye bedre tall for de progressive, først Warren, nå Sanders, enn de øvrige. Change hadde en seiersmargin på 4 prosent. Det er skivebom.

Bidens seier var diskontert, men jeg er likevel litt overrasket over at størrelsen på den ikke har gjort større utslag i bettingmarkedene. Hos Betfair er Sanders faktisk litt styrket, med odds på snaue 2, mens Biden har gått fra 4,5 til 3,8. Hos PredictIt er det igjen nevneverdige utslag. Modellen til Nate Silver, som jeg skrev om i går, har heller ikke gitt Biden mye ekstra, mens sjansen for at ingen har flertall av delegatene på landsmøtet er nå økt til 60 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS