SPALTIST

Et forsvar for Joe Rogan

Hvis verdens mest frittalende podcaster blir kansellert eller sensurerer seg selv, vil vi miste det som har gjort podcasten til en suksess; et fritt ytringsrom, der alle slags mennesker får uttrykke seg ufiltrert.

Publisert

Verdens mest populære podcaster, Joe Rogan, er i hardt vær om dagen, etter at han gjentatte ganger har gitt uttrykk for vaksineskepsis og invitert vaksinekritiske gjester til sin podcast. Senere har han også kommet under press etter anklager om rasistiske ytringer.

Det hele startet med Neil Youngs ultimatum om at Spotify måtte velge mellom å fjerne hans musikk fra strømmetjenesten eller å fjerne Joe Rogans podcast. Det ble snart klart at Spotify, som i 2020 inngikk en kontrakt verdt 100 millioner dollar for eksklusive rettigheter til Rogans podcast, ikke ville la seg presse til å kansellere Rogan, iallefall i første omgang. Dermed ble Youngs musikk fjernet fra tjenesten. Senere fulgte Joni Mitchell etter og fikk sin musikk fjernet fra strømmetjenesten.

Spotify vil klare seg godt uten gamle artister som Young og Mitchell, mer kritisk er en dramatisk nedgang på børsen og at presset mot selskapet er tiltakende. Det gjenstår å se hva som blir det endelige resultatet, når flere følger Youngs ultimatum. I en nylig pressebriefing anmodet pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, Spotify og andre teknologi- og nyhetsplattformer om å gjøre mer for å bekjempe desinformasjon om Covid-19. Ekteparet Obama er også blant de mange som har rykket ut mot Rogan. Presset mot strømmegiganten begrenser seg altså ikke til artister som har passert pensjonsalderen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS