KOMMENTAR

Keir Starmer fester grepet om Labour.
Keir Starmer fester grepet om Labour.

Labours nye leder sparker sin fremste rival

Keir Starmer reagerte raskt etter at Rebecca Long-Bailey retvitret et intervju som knyttet George Floyds død til Israel.

Publisert Sist oppdatert

Under Jeremy Corbyns ledelse var Labour plaget av tilbakevendende kontroverser rundt anti-semittisme i partiet, fra toppen og ned. Det skapte intern uro og bidro til at partiet ikke fremsto som et troverdig styringsparti.

Etter at den moderate Keir Starmer slo corbynistenes kandidat Rebecca Long-Bailey i ledervalget i april med 56 mot 28 prosent, har han styrt partiet i retning sentrum. Boris Johnsons håndtering av korona-pandemien har ført til at Labour nærmer seg i oppslutning, selv om det fremdeles gjenstår en del. Starmer er nå like populær som statsministerkandidat som Johnson, og fremstår som en reell utfordrer ved neste valg.

I formiddag tvitret Long-Bailey, som nå er skygge-utdanningsminister, en lenke til et intervju med skuespilleren Maxine Peake, som inneholdt en påstand om at den politimetoden som ble brukt da George Floyd ble drept – kneet på nakken, er noe det amerikanske politiet har lært at det israelske politiet, en populær teori på den delen av venstresiden som sporer det meste av det som er galt i verden tilbake til Israel. For noen dager siden var Rogers Waters, den gamle Pink Floyd-frontmannen som stadig sprer anti-semittiske konspirasjonsteorier, ute i samme ærend.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her