En realistisk guide til å spise (litt) mer klimavennlig

Hvis du er interessert i å spise litt mer klimavennlig, samtidig som du avskyr både klimamoralister, helsemoralister og veganere, kan dette være matbloggen for deg.

Publisert   Sist oppdatert

Først: Kjøtt er godt. Veldig godt. Det er så godt at det ikke er helt enkelt å si hva som er best – lammestek, tartar, indrefilet eller, i blant, bare en saftig burger. Til syvende og sist er kanskje fornuftige mennesker enige om at lammestek er best – men det er debatt som er verdt å føre.

Likevel trenger det ikke å være så dumt å spise litt mindre kjøtt.

Litt mindre kjøtt betyr ikke null kjøtt. Kjøttforbruket er omtrent doblet siden 1950-tallet, den gang menn var menn og veganisme ennå en fremtidsdystopi. Gjennomsnittsnordmannen spiser tilsvarende 80 kilo råvarevekt kjøtt i året, herav 50 kilo rødt kjøtt. Litt mindre kjøtt er fortsatt en god del kjøtt. Norge skal fortsatt ha kyr, sauer, bønder og kulturlandskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her