SPALTIST

MOTREAKSJON: Hvis du mener verden er klar til å gå under om få år, rettferdiggjøres det aller meste av tiltak. Når klimabevegelsen stadig går lenger ut på ytterkanten kommer det et tilbakeslag, skriver Espen Teigen.

Klimabevegelsen har et imageproblem

Klimabevegelsen skyver alle sjetongene i potten. Samtidig manøvrerer oljebransjen kløktig, og mange har fått klima i vrangstrupen.

Publisert

COLOSSEUM KINO, MAJORSTUEN – Hvite menn over 50 år sitter rad på rad iført dresser som neppe er kjøpt på Dressmann. Inne på Colosseum Kino er den veloppdragne forsamlingen klare for årets store olje- og gasskonferanse.

Denne forsamlingen kan neppe beskyldes for å være den mest endringsvillige. Men én ting skal de ha for: De har shinet opp den gamle, støvete industrien.

Konferansen åpner med en patriotisk reklamefilm. En kar knyter skolissene og begynner å springe langs en strand. Støyen av en vindturbin langt til havs er ikke i videoen, men summer metaforisk i bakgrunnen. En sveiser dukker opp. Deretter et industrianlegg. Det er åpenbart at industrien har lært av det norske forsvarets reklamefilmer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS