KOMMENTAR

Amy Klobuchar gjorde det mye bedre enn målingene i New Hampshire. Men kan hun konkurrere i Nevada?

Klobucharge!

Som ventet vant Sanders i New Hampshire, men mye knappere enn forventet foran Buttigieg. Men det er Klobuchar som virkelig slo målingene. Biden er i dårlig forfatning, og for Warren er det enda verre.

Publisert Sist oppdatert

Bernie Sanders fikk litt vind i ryggen etter valget i Iowa, og vant i New Hampshire, med omkring 26 prosent av stemmene når 94 prosent er talt opp. Men det er ingen overveldende seier – omtrent som målingene. New Hampshire var blant hans beste stater i 2016, og han er fra nabostaten Vermont. Marginen til Buttigieg er klart mindre enn i målingene. Warren tapte en god del helt på slutten, uten at det hjelp Sanders noe særlig.

Delegatfordelingen ser ut til å bli 9 hver til Sanders og Buttigieg, 6 til Klobuchar. Det betyr at Buttigieg fremdeles leder i antall delegater etter to avstemninger. Iowa og New Hampshire er små stater, så det betyr ikke mye i det store regnskapet, men det sender et signal. I 2016 ledet Bernie i antall delegater over Hilary Clinton etter New Hampshire, før han ble slått i Nevada og knust i South Carolina.

Mayor Pete fikk enda mer valgvind etter Iowa og endte på drøye 24 prosent, klart bedre enn målingene. Han vant dem som bestemte seg på slutten, der Sanders også ble klart slått av Amy Klobuchar. Sanders har sin flokk av aktivister og viser fremdeles grasrotentusiasme på folkemøter og ikke minst i pengeinnsamling, men Buttigieg og Klobuchar har også energi i sin valgkamp nå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS