KOMMENTAR

Vi må diskutere koronastrategien

Raymond Johansen strammer skrustikken for Oslos innbyggere. Men begrunnelsen er langt svakere enn den var i mars.

Publisert Sist oppdatert

Seks måneder inn i pandemien i Norge begynner vi så smått å kjenne på at koronaviruset ikke er en sprint, og ikke en gang mellomdistanse. Det er langdistanse, og det er ikke over før det er over. Slik situasjonen og strategien er i dag, må vi regne med å fortsette med smitteverntiltak helt frem til en vaksine er på plass, forhåpentligvis en gang i løpet av 2021.

Nettopp fordi dette er langdistanse, er det helt avgjørende at tiltakene er minst mulig inngripende – ellers er strategien ikke bærekraftig. Kanskje er det derfor tiltakene Oslos byrådsleder Raymond Johansen kom med denne uken, oppleves som ekstra alvorlige – med forbudet mot å samles mer enn ti personer i private hjem som det tydeligste eksempelet.

I tillegg ble rådene om hjemmekontor og munnbind skjerpet, og den hardt rammede utelivsbransjen fikk klar oppfordring til å begynne å registrere gjester – uten å få noen bedringer i vilkårene igjen. Byrådslederen advarte også om det uspesifikke, men odiøst klingende «svært inngripende tiltak» dersom smittetallene fortsetter å øke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS